Köszöntjük honlapunk látogatóit!


Az Öregkőaljai Pincebarátok Köre Egyesület 2006 tavaszán alakult 18- fővel.

A Kő-aljai pincesor, valamint Bajót borkulturális értékeit szem előtt tartva egyesületünk fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt tíz évben, és ez a folyamat napjainkban is tart. Ennek köszönhetően pihenőpavilon, Szent Orbán szobor, nagy értékű szerszámgépek kerültek megvásárlásra az elmúlt tíz évben hogy a szőlőhegy színvonalát és turisztikai értékét növeljék.Aktuális projektünk 2016/17-ben Kulcsosházunk felújítása,fejlesztése,közösségi pince létrehozása.

Kiváló vörösborok termelésére alkalmas szőlőhegyünk, ez megmutatkozik az éves borversenyek eredményeiben.

A helyi borkultúra ápolását,megőrzését első számú feladatunknak tekintjük, ennek érdekében a szakmai szempontokra kiemelt figyelmet fordítunk:tanfolyamok,borászatok,borkóstolók látogatásával frissítjük ismereteinket.

Alapszabályzatunkhoz híven támogatjuk a falunkban élő művészek és az itt működő alkotók tevékenységét,elsősorban munkásságuk könnyebb megismerhetőségében kívánunk segíteni az érdeklődők számára műveik honlapunkon való közzététele álltal.A helyben szervezett alkotótáborokban létrejött munkákból szintén fogunk megjelentetni oldalunkon.

Jelenleg a közösség építés szempontjából és turisztikai vonatkozásában számunkra fontos beruházás megvalósításán fáradozunk.

A Közösségi pince és kulcsosház megvalósításával több területen (borászat, bakancsos turizmus sziklamászás) hiánypótló értékteremtés valósul meg. Elkészülte a közösségek számára számtalan új lehetőségeket fog nyújtani.

A tagság összefogása nélkül mindez nem valósulhatna meg.


Kövess minket!